Logo
 
 

כתבה

 
 
דף הבית > כתבו עלינו > דגים ופירות ים בירושלים

תענוג לצאת ממסעדה ולסכם לעצמך – אין אף טענה, אין אף הערה. מקום נקי? נקי מאוד. מקום נעים? נעים מאוד. שירות טוב? שירות מצוין. מגוון תפריטי רחב? ליותר מכך אינך מצפה. טעים? לעילא ולעילא.
כל התשבחות וסופרלטיווים הללו אנו מרעיפים הפעם על מסעדת דגים בעלות יהודית במזרח ירושלים ושמה "דולפין ים" (רח' רשידייה). ניתן לומר כי זוהי מסעדת דגים מעולה ביותר, היכולה להתייצב בלי שום תחושת נחיתות בשורה אחת עם מסעדות דומות ונודעות שמעבר לים.
על רמתה של "דולפין ים" וטיבה שמעו ככל הנראה רבים. כשהגענו אליה בצהרי יום מצאנו חבורת גברים ונשים מתגודדת בפתח ועד מהרה הוברר לנו, כי אם ברצוננו לסעוד בה, יהיה עלינו להמתין קמעה עד שיתפנה שולחן. וזהו בהחלט חזיון בלתי נפרץ בנוף המסעדות שלנו.
מאחר ובאנו בחבורה ניתנה לנו האפשרות לטעום שם ממגוון רחב ביותר. ראשית, הגיעו כמה סלטים, עם פיתות לוהטות, עשויות בתנור בחמאה ושום. אלה האחרונות פותחות, כידוע, את התאבון בצורה פראית. בין הסלטים היו פרוסות חציל מטוגנות, מכוסות שכבת לבנה חמצמצת ועליה זרועים צנוברים קלויים.
צירוף מעניין ביותר. והיו שם חצילים מעוכים עם טחינה, וטחינה עם פטרוזילינון כתוש ("בידונסייה") וסלט קישואים במיץ עגבניות ובצל, שעליו אנו ממליצים בכל לשון וחיך. כל הנזכר לעיל הוא בבחינת פתיחה לארוחה ממש, אף כי לא למנה העיקרית.
לפני המנה העיקרית הגיעה לשולחננו קערה ענקית של פירות ים וצורה לה כזר חגיגי מרנין, מסקרן, מבטיח ואסתטי ביותר. היתה על גבי אותה קערה תצוגה של חסילונים העשויים בארבעה אופני הכנה: פיסות קאלאמארי מטוגן; סולטן איברהים מוקרם בגבינה וחובק חסילנוים; ובמרכז המעגל, שקושט פה ושם בירקות ובעשבי מאכל, נחו כמה נתחים של לובסטר. כדי להתגבר על שריונו של זה אתה מקבל צבת וכן סכין דו להבית.
בצידה הרחב של הסכין אתה חותך את הגפיים של הלובסטר ואילו בעזרת צידה השני, הצר, אתה מנקר מתוך הגף את הבשר. כל מה שאכלנו מתוך אותה קערה מקושטת היה טעים.
אחר הגיעו הדגים: שמך עשוי בתנור עם אספרגוס ובננה; שמך עם אננס, מוקרם בגבינה; סול ברוטב תפוזים, עם שקדים, תמרים וצימוקים. כל אחד מהדגים הללו הוא מטעם מיוחד במינו הראוי למירב המחמאות.
מנינו בתפריט עוד 12 מיני דגים שלא הגיעו לשולחננו וכדומה חצי תריסר חסילונים בצורות הכנה שונות. שלא לדבר על מיני סלטים אחרים, מרק דגים, דגיגים למיניהם וצבטנים. כדי "להקיף" את התפריט כולו אתה חייב לעשות לפחות עשרה "סיבובים" במסעדה זו.
קינחנו במוס שוקולד עדין למראה ולטעם שערב לחיכנו. סיימנו בקפה טוקרי, עם הרבה הל.
ואשר למחירים: פלאטה גדולה של מאכלי ים לארבעה אנשים – 240 ל"י. דג עם תוספת – 80 ל"י. מנה אחרונה – 20 ל"י. בקבוק יין – 75 ל"י. המסים למינהם "ספוגים" במחירים הנ"ל.